Første speiderleir på "speiderøya"

Første speiderleir på "speiderøya"

Primitive rammer ga mersmak!

Etter lengre tid med planlegging og dugnadsarbeid, var det 8.-9. september klart for første overnattingstur og speiderleir på "Speiderøya". Øya står foreløpig uten navn, men nå er speiderne i ferd med å sette øya på kartet. I løpet av året har vi bygget leirplass, bålplass og latrine. Etterhvert skal øya også få sitt eget navn.

Siden det ikke går bilvei fram til øya, må det meste bæres. Da er det viktig å pakke riktig og bare ta med seg det viktigste. Vi startet med et kurs i lavvu-oppsetting som etterhvert fikk ønsket resultat. Da det begynte å mørkne, ble det tilberedt medbrakt bålmat i mange ulike varianter. Det var da vi oppdaget at hele himmelen spilte opp med et spektakulært Nordlys med bevegelige formasjoner og lys i alle regnbuens farger. Fravær av kunstig lys, forsterket både lyset og detaljene i fenomenet. Etter leirbål med sanger og andakt, ble det tid til enda flere runder med mørkhjemsel, før det var på tide å finne teltet og soveposen.

Etter frokost lørdag begynte vi å forberede dagens middag med laks i kokegrop på menyen. Mens noen gikk for å plukke sopp og tyttebær, var andre speidere fullt opptatt med å skjære potetskiver og raspe gullerot. Resten gikk for for å plukke stein som skulle varmes på bålet. Det ble gravd 2 kokegroper med plass til 2 laks i hver. Så ble kokegropene fylt med varm stein, laks og einer, og deretter gravd igjen. Etter 45 min var det klart for prøvesmaking. Sagt om laksen: "Denne er til og med bedre enn den mamma lager!". "Sånn mat må vi ha på neste leir også!". "Dette er den beste middagen jeg har spist på speiderleir noen gang!" 

Stor takk til Havbrukssenteret på Toft for sponsing av laks! Og stor takk til speider og ledere for en fantastsik flott turopplevelse!

Powered by Cornerstone