Stifinnere på overnattingstur

Stifinnere på overnattingstur

Fredag 8.september kl. 18:00 møtte det opp en spent gjeng med stifinnere på parkeringsplassen ved lysløypa i Kvervet. Det var 10 speidere og 4 ledere. Alle hadde en stor sekk som skulle bæres ca. 1.5km innover til Fredheimshytta. Maten ble fraktet innover med en 4 hjuling.

Vi hadde hovedfokus på på to speiderlover denne turen :
- En speider er en god venn.
- En speider kjenner og tar vare på naturen.

Da vi kom opp til hytta, samlet Nils speiderne ved bålplassen. Ungene skulle få opplæring i bruken av kniv. Først litt teori om bruken av kniv, så fikk de praktisert det ved å spikke seg en grillpinne. Ingen fikk bruk for plaster, og alle var så flinke at de besto kravet til knivmerket. Grillpinnene ble brukt like etterpå, for kveldsmaten besto av grillpølse, lompe og brød.

Etter kveldsmaten måtte alle gjøre istand "soveplassen" sin mens det enda var litt dagslys igjen. 5.klasse gutta skulle ligge i grillhytta med Nils, 4.klasse gutta og Line, Turid og Heidi låg på gulvet inne i hytta. De fire jentene som var med fikk hemsen i hytta. (til stor jubel) Skal si alle var effektive, for de ville fortest mulig ut og leke mørkegjemsel.

Før kvelden var omme tok vi en samling rundt bålet. Vi pratet litt om dagen og sang. Vi fikk ungene til å slå av hodelykta, for at de skulle få "se hvordan det var når ikke hodelykta enda ikke var oppfunnet" Det ble helt stille noen øyeblikk, så hørte man: "oooiii!", "se!", "det ble jo ikke helt mørkt!" Speiderne ble sittende med hodelykta avslått og beundret stjernene, nordlyset og lysskjæret fra bålet. Så var det tid for å finne soveplassen sin og krype ned i soveposen. Det ble overrakende fort stille.

Lørdag våknet vi tidlig til et nydelig vær. Jentene på hemsen hvisket (trodde de)/ skravlet oss andre våkne.... "Gutta på gulvet" var først opp og "grillgutta sto opp sist. Etter frokost og frilek, ble speiderne delt opp i tre grupper, med en leder på hver gruppe, og det var klart for natursti laget av Turid. Det var 12 poster med mange varierende oppgaver. På en av de ble de testet om de husket de fem viktigste reglene i bruken av kniv (alle besto) En annen oppgave var å plukke en kopp med blåbær. Blåbærene ble senere rørt med sukker og brukt til dessert etter grønnsakssuppa (som Line ordnet mens vi andre var ute på naturstien). Det var ikke bare blåbær som ble plukket. en av gruppene kom tilbake med masse kantarell.

Helt til slutt fikk speiderne og lederne utdelt ett eple hver. Speiderkniven ble brukt til å hule ut eplet. Igjen viste speiderne at de hadde forstått hvordan man håndterer en kniv. Eplet ble fylt med nugatti før det ble grillet på bålet.

Det var en mett, blid og fornøyd gjeng med stifinnere (og ledere) som gikk "hjemover" og ble hentet av sine respektive på lørdag ettermiddag. "Alle var vi enige om at vi hadde hatt en fin tur"

Heidi, Nils, Line og Turid 

Powered by Cornerstone